over geloven

Afbeeldingsresultaat voor believe marathon quotes

Een marathon lopen, of beter een marathon kunnen lopen hangt af van vele factoren.


Het is een industrie van loopgoeroe's en runnerswinkels die alle mogelijk tips de wereld injagen. Wat je best eet voor, tijdens en na het lopen, hoe belangrijk rust is, hoe vaak je moet trainen, hoeveel en welke prikkels je je lichaam moet geven....


Een wijze man vertelde me dat je eruit haalt wat voor jou past, en de rest maar laat voor wat het is. Het is een lastige evenwichtsoefening die vereist dat je écht luistert naar je lichaam.


Maar er is voorwaarde om aan de trainingen te beginnen, om vol te houden, om geen genoegen te nemen met flauwe excuses, om door te gaan in koude, hitte, verdriet, angst en luiheid.


Die voorwaarde is geloven.
Geloven dat je ertoe in staat bent om een marathon te lopen, no matter what. Geloven dat je die eindmeet zal halen. Geloven in de kracht binnen in je om door te gaan, ook al kom je een muur aan bezwaren tegen.


Een marathon loop je niet eventjes op een dag, omdat je niets beter te doen hebt. Daar geloof je in op een koude zondagochtend, wanneer je je kinderen bij een babysit moet laten omdat je je kilometers moet malen. Daar geloof je in, als je een kwetsuur hebt en jezelf wel kan vervloeken. Daar geloof je in, als je moe thuiskomt van het werk en je loopkleren aantrekt.


Eens je gelooft in je marathon, dan is het enkel nog een kwestie van trainen, eten, rust. Endurance.


Zo voelt voor mij ook mijn hart aan. Zo voelt liefde aan.


O ja, er is een industrie aan liefdesgoeroe's, met tips voor een gelukkige relatie. Hoe je best communiceert, hoe je best elkaar ruimte geeft, wat te doen bij conflicten en duizend andere tips en trics die pretenderen de sleutel van de liefde vast te hebben.


Je neemt wat voor jezelf van toepassing is, en laat de rest voor wat het is.
Het is een evenwichtsoefening die vereist dat je hart openstaat en de ramen gekuist zijn.


Maar de voorwaarde blijft dezelfde. Geloven, ondanks alles, dat de liefde er is. Geloven in die ander, en in je liefde voor die ander. Geloven in liefde op zich, no matter what.


Een relatie heb je niet zomaar op een zondagochtend na een wilde nacht vol passie. Daar geloof je in, ook wanneer het moeilijk is. Daar geloof je in als je iemand kwetst en jezelf vervloekt. Daar geloof je in als niemand er nog in lijkt te geloven.  En daar geloof je in omdat je van jezelf houdt.


En eens je gelooft, is alles mogelijk...











Reacties

  1. Er wordt vaak lacherig om gedaan, maar André Hazes wist het al:
    "Want zij gelooft in mij...."
    En volle stadions mét hem.
    Ik ook. Jij ook!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Surrender, overgave... een gave

Ze wandelt met haar dochter

Pedagogisch onverantwoord