mai thai in antwerpen

De mai thai in antwerpen, op een koude vrijdagavond in goed gezelschap met als voorgerecht... Tom Kha Gai...

Ik zal niet beweren dat ik een specialist ben op gebied van thais eten. Maar ik heb nu toch al menig tom kha gai (thaise kokossoep met kip en galangal als belangrijkste ingrediënten) gegeten en ook gemaakt.

Gemaakt in de zin van helemaal from scratch, een heerlijk pruttelende kokossoep waar je geduldig (want veel snijwerk) alle ingrediënten aan toevoegt. Ik heb natuurlijk ook alle mogelijks zakjes en pastas uitgeprobeerd voor als ik minder tijd kan maken.

En ik neem ook vaak als voorgerechtje deze soep, gewoon omdat ik ze lekker vind. Ze geeft meestal een indicatie voor wat erna zal komen in een thais restaurant.

En deze was... de lekkerste die ik al had! Op de chili-olie na, die verraadt dat ze het toch wat sneller willen aanpakken (origineel laat je de chili zelf lekker lang meepruttelen in de soep en haal je ze erna uit), maar de consistentie (net romig genoeg) en de pikantheidsgraad zijn, voor mij althans, perfect. Veel te klein potje soep wel, maar het blijft een voorgerecht natuurlijk.

Het hoofdgerecht (tradidtioneel neem ik meer dan 1 hoofdgerecht, wat telkens weer verbaasde blikken oplevert van de serveuse) bestond uit de maandsuggestie (pikante kip met chili), een kip met look en peper en vis met rode curry. Voortreffelijk! De pikante kip was ook echt pikant, de kip met look en peper zoals ik ze graag heb: smeuïg met een goeie toets peper en gefrituurde look, en de rode curry traditioneel en gewoon goed, zonder al te veel gedoe errond.

Neem er dan nog bij dat de bediening heel erg vriendelijk was (we hebben even moeten wachten op ons tafeltje maar kregen een cava van het huis als verontschuldiging), de prijzen dik ok, en de locatie ook gezellig en je hebt een winnaar!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Surrender, overgave... een gave

Vaseline: mijn beste vriend in tijden van...

the art of jogging - luisteren naar je hart